About ki club.cool

'Lust for Life!'

ki: (JPN), Chi (CHN), Prana (IND), Pneuma (GRC) betekent vitale levensenergie. Ki is de bron van al het leven. Bij de geboorte krijgt men deze levensenergie mee en door adem te halen ververst deze energie zich. Zonder ki geen leven. Traditionele Aziatische zelfverdedigingskunsten pogen ki te cultiveren om de gezondheid te bevorderen. Zo ook bij ki club.cool waar je je lichaam leert te vullen met ki en het krachtig te gebruiken.
club: ki club.cool is een community, een club waar je lid van kan worden en mensen kunt ontmoeten. Een van de doelstellingen van de club is het onderling contact tussen leden te bevorderen in een sfeer van vertrouwen en respect. Het Japanse begrip Rei dat buigen betekent neemt een belangrijke plaats in binnen het karate-do. Het drukt respect uit jegens jezelf, anderen en je omgeving en is gekoppeld aan etiquette en goede manieren.
cool: ‘wie wil er nou niet cool zijn?’ Cool verwijst o.a. naar mentale discipline; ‘het hoofd koel houden’ of ‘een kalme geest’. Karate technieken zijn meestal zeer explosief, krachtig en snel, maar ze worden gecontroleerd uitgevoerd en altijd met ‘tegenwoordigheid van geest’. Een karate-ka dient zich ten alle tijden bewust te zijn van zijn/haar acties. Dit ontwikkelt zelfkennis en het vermogen in tijden van nood het juiste te doen.
ki club.cool –voorheen ‘Traditional Shotokan Club’– is opgericht in 1994 door Thérèse Zoekende (4e Dan KWF/3e Dan JKA) en Patrick Koster (4e Dan JKA). Bij ki club.cool wordt traditioneel Shotokan Karate-do beoefend volgens de filosofie van karategrootmeester Gichin Funakoshi. De club is aangesloten bij Karatenomichi World Federation Nederland (KWF-NL, gelieerd aan KWF) en de Karate-do Bond Nederland (KBN, gelieerd aan WFK).
Back to Top